Wykonanie
Czasami nie trzeba kombinować i wydziwiać. Czasami najlepszym rozwiązaniem jest najprostszy obiad kojarzący się z dzieciństwem, czyli po prostu Comfort Food niejednokrotnie pokazuje swoją przewagę nad szaleństwem w kuchni.Oczywiście czasem lubię również zaszaleć, nie mówię, że nie. Jednak po powrocie z wakacji przeważnie mam zapotrzebowanie na prawdziwą domową kuchnię.Ta
marchewka to esencja Comfort Food. Uwielbiam ją od zawsze i kojarzy mi się z niedzielnymi obiadami u babci i spokojnymi obiadami u mnie w domu.P.S. Teraz jest na nią najlepszy czas, bo
potem marchewki nie są tak pyszne!Jarzynka z
marchewkiPotrzebujesz:ok 0,5 kg
marchewkicukrusoliłyżki
mąkiMarchewkę kroimy w kostkę. Zalewamy niewielką ilością
wody - byle tylko zakryła nasze kosteczki. Dodajemy odrobinę
cukru i gotujemy
marchew do miękkości - ok 15 minut. Następnie
mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej
wody i wlewamy do garnka z
marchewką. Gotujemy jeszcze chwilę aż zgęstnieje, doprawiamy do smaku i gotowe.Smacznego!