Wykonanie
Nie wiem jak Wy, ale ja nie do końca ufam
wędlinom, które kupuję w sklepie. Skład jest mało wesoły, dużo chemii, nastrzyki z
wody... fuj!Dlatego postanowiłam sama sobie upiec
wędlinę, ponieważ to żadna filozofia a smak i wartości odżywcze bez porównania!Przepis zaczerpnęłam z książki Rewolucja na talerzu, aczkolwiek go zmodyfikowałam. Można nie lubić tego programu, ale książka naprawdę jest super - przepisy są smaczne i zdrowe, a przy tym nie wymagają kosmicznego nakładu pracy, talentu i pieniędzy. Fajne jest to, że moje danie świetnie sprawdza się również na gorąco i z surówką i
brązowym ryżem stworzyło świetny obiad.
Pierś z kurczaka na kanapkę lub na obiad
Potrzebne:pojedyncza
pierś z kurczakałyżka
sosu pesto z
bazylii3 duże
suszone pomidoryprzyprawyW piersi delikatnie robimy kieszonkę wbijając nóż od szerszej strony i przecinając w stronę węższą. Wnętrze kieszonki smarujemy pesto i wkładamy
suszone pomidory. Na wierzch piersi sypiemy
przyprawy - ulubione
zioła,
sól,
pieprz i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy 40 minut 180 stopniach.
Smacznego!