Wykonanie
Jest to sernik, bez którego mój tata nie wyobraża sobie Świąt zarówno Bożego Narodzenia jak i Wielkanocy. Szczerze mówiąc żaden sernik nie zbiera tylu pochwał co ten, smakuje każdemu!Polecam go wypróbować, bo mimo tego, że jest trochę czasochłonny to warto się poświęcić :)

Potrzebujemy:1 kg
twarogu sernikowego8 jajpółtorej szklanki
cukru15 dag
masła2 łyżki
mąki ziemniaczanejcukru pudru do posypaniaew kilku kropel jakiegoś aromatu

Oddzielić
żółtka od
białek.
Żółtka utrzeć z
cukrem do białości i połączyć z dodawanym stopniowo
serem. Rozpuścić i wystudzić
masło. Cały czas mieszając dodać je do masy serowej. Dodać
mąkę ziemniaczaną i
białka ubite na sztywno, oraz aromat.Piec w tortownicy wyłożonej papierem, ok 60 minut w "średnio nagrzanym piekarniku" jak
mówi przepis - ja piekłam w 180 stopniach.Wystudzony posypać
cukrem pudrem.Pycha!