Wykonanie
W
sumie to kompilacja dwóch przepisów na nasze ulubione ciasta. Spód bowiem zaczerpnięty jest z "Orzechowca" a masa serowa z Sernika Wiedeńskiego.Wyszedł fantastyczny i tylko fakt, że dbam o linię powstrzymuje mnie od zajadania się nim do nieprzytomności...Jeśli tylko lubicie sernik, kruche ciasto i
bezę to na pewno go pokochacie!Sernik z
bezą
Potrzebujemy:ciasta z tego przepisu (
spodu tylko oczywiście :P)0,5 kg
twarogu sernikowego4 jaj3/4 szklanki
cukru7 dag
masła1 łyżki
mąki ziemniaczanejtych 2
białek co nam zostały po dodaniu
żółtek do ciasta na spód1/3 szklanki
cukru do
bezyNa podpieczone na złoty kolor ciasto wykładamy masę
serową: jak się ją robi zobaczycie tu . Ubijamy
białka na sztywno, stopniowo dodając
cukier i wykładamy na wierzch.Pieczemy w 180 stopniach ok 40 minut (aż
beza będzie ładnie wyglądać)


Przepis dodaję do akcji: