Wykonanie
Było pięknie i
słonecznie, teraz pogoda troszkę spłatała nam
figla, a tym samym wzrosło ryzyko przeziębieniowe. Mnie również dopadł ból gardła, ale zamierzam walczyć, by nie dopadło mnie żadne przeziębienie. Od razu pomyślałam o zasileniu organizmu w dużą dawkę witaminy C. Robiłam już podobny sok, tym razem oprócz
natki pietruszki, dodałam
gruszkę i
kiwi.Składniki:1 szklanka
natki pietruszki1 szklanka
wody (może być gazowana lub kokosowa)1 dojrzała
gruszka1
kiwi1 łyżka
cytrynyPrzygotowanie:Umytą
natkę pietruszki pokroiłam drobno i wrzuciłam do blendera, dodałam obrane i pokrojone drobno
gruszkę oraz
kiwi. Dodałam
sok z cytryny i zalałam szklanką
wody. Wszystko zmiksowałam blenderem. Sok przelałam jeszcze przez sitko, by łatwiej się go piło, ale oczywiście pozostały miąższ również zjadłam :)