Wykonanie
Często zniechęcamy się do przygotowania samemu potraw, zakładając, że ich przyrządzenie będzie trwało długo, a do tego może się nie udać. Nie bardziej mylnego. Dziś przygotowałam
banana grillowanego w skórce z
sosem jogurtowo-
cynamonowym. Taką przekąskę można zrobić naprawdę szybko, a przy okazji jest naprawdę dobra. Wnętrze
banana rozpływa się w ustach, spróbujcie, a sami się o tym przekonacie J

Składniki:1
banan0,5 małego
jogurtu naturalnego1 łyżka
suszonej żurawiny0,5 łyżeczki
cynamonuSzczypta
kardamonuKilka listków
bazyliiPrzygotowanie:Rozgrzałam na ogniu patelnię grillową i położyłam na niej całego
banana ze skórką. Grillowałam aż skórka
banana zrobiła się całkowicie czarna. Sos przygotowałam w międzyczasie, wystarczyło dobrze wymieszać
jogurt naturalny z
cynamonem i
kardamonem. Gdy
banan był ugrillowany przekroiłam wzdłuż jego górną skórkę, by widoczne było jego wnętrze. Polałam przygotowanym
sosem jogurtowym, posypałam
żurawiną i listkami
bazylii. Przekąska była już gotowa. Smacznego!