ßßß Cookit - przepis na Sztuka mięsa zapiekana - proste i pyszne!!!

Sztuka mięsa zapiekana - proste i pyszne!!!

nazwa

Wykonanie

Gotowane mięso wołowe możesz podać z duszonymi na maśle warzywami lub sosem chrzanowym, ale też pyszne będzie nastepnego dnia, przyrządzone tak:
Kawałek ugotowanego mięsa wyjmij z rosołu, zawiń w papier i przechowuj oddzielnie, nie razem z rosołem.
Pokrój mięso w porcje o grubości 1 cm.
Każdą porcję posmaruj z dwóch stron ulubioną musztardą i obtaczaj w bułce tartej.
Układaj kawałki w naczyniu do zapiekania i na każy połóż mały kawałek masła.
Naczynie przygotuj tak jak do pieczenia ciasta, a więc posmaruj spód masłem.
Zapiekaj do momentu aż bułka na mięsie zacznie skwierczeć.
Podawaj natychmiast skwierczące...
Źródło:http://annajurksztowiczijem.blogspot.com/2013/08/sztuka-miesa-zapiekana-proste-i-pyszne.html