Wykonanie
Z przepisu wychodzi ok. 12 sztuk przekąsek
Składniki:2 sztuki gotowych wrapów pszennych6 plastrów
wędliny sojowej o smaku wędzonego
salami lub
szynkowym Polsoja4 plastry
żółtego sera6 łyżek
kukurydzy konserwowej4 liście
sałaty (np. novita)4 łyżki
ketchupuPrzepis:Na gotowe wrapy nakładamy po 2 łyżki
ketchupu i rozsmarowujemy go zostawiając miejsce ok. 2 cm od brzegów. Następnie układamy
ser,
sałatę,
wędlinę i dodajemy
kukurydzę. Całość ciasno zawijamy. Tak przygotowane wrapy kładziemy na rozgrzaną patelnię grillową (lekko posmarowaną
olejem lub na sucho) i smażymy po ok. 1 minutę na każdą stronę. Następnie ściągamy wrapy z patelni i kroimy je na mniejsze części.PS. 1 Dobrze nadziać przekąski na wykałaczki :)PS. 2 Tortille możemy również podać w całości!PS. 3 Przekąski, zamiast na patelni, można podpiec w piekarniku (200C przez 10 minut).