Wykonanie
Oto wegańska wersja mojej ulubionej sałatki :)Składniki na 3-4 porcje.
Składniki:1 worek
ryżu brązowego1/2 kostki
tofu wędzonego PolSoja (ok. 90 g)1 puszka
kukurydzy konserwowej1 łyżka drobno posiekanej
natki pietruszki4 plastry
ananasa z puszki
Pieprz,
sól,
słodka papryka w proszkuPrzepis:
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie odcedzamy go i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. W tym czasie drobno siekamy
natkę pietruszki, kroimy w drobną kostkę
tofu oraz plastry
ananasa. Następnie dodajemy do
ryżu wszystkie pozostałe składniki. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.Idealnie nadaje się na śniadanie, podwieczorek i kolację! W smaku jest rewelacyjna, gorąco polecam :)