ßßß
Składniki na naleśniki (na ok. 6 sztuk):1 i 1/2 szklanki mąki pszennej1 szklanka mleka1 jajkoSzczypta soliOlej rzepakowy Rapso do smażeniaSkładniki na farsz:1 kulka mozzarelli7 łyżek roszponki5 pieczarek1/2 cebuliOlej rzepakowy Rapso do smażeniaPrzepis na naleśniki:Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy do niej mleko, jajko oraz szczyptę soli. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy, bez grudek. Następnie na rozgrzanej i nasmarowanej olejem patelni, smażymy na leśniki (ok. 2 minuty na każdą stronę). Po usmażeniu naleśników przygotowujemy farsz.Przepis na farsz:Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju. Do cebulki dodajemy pokrojone w talarki pieczarki. Wszystko smażymy na złoto. Następnie na naleśniki nakładamy startą na grubych oczkach mozzarellę, łyżkę roszponki, łyżkę cebuli z pieczarkami i zwijamy w rulon. Postępujemy tak, aż do wyczerpania składników. Naleśniki możemy podsmażyć na patelni przed podaniem.