Wykonanie

Składniki na naleśniki (na ok. 6 sztuk):1 i 1/2 szklanki
mąki pszennej1 szklanka
mleka1
jajkoSzczypta
soliOlej rzepakowy Rapso do smażeniaSkładniki na farsz:1 kulka
mozzarelli7 łyżek
roszponki5
pieczarek1/2
cebuliOlej rzepakowy Rapso do smażeniaPrzepis na naleśniki:Do miski przesiewamy
mąkę, dodajemy do niej
mleko,
jajko oraz szczyptę
soli. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy, bez grudek. Następnie na rozgrzanej i nasmarowanej
olejem patelni, smażymy na leśniki (ok. 2 minuty na każdą stronę). Po usmażeniu naleśników przygotowujemy farsz.Przepis na farsz:
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na
oleju. Do
cebulki dodajemy pokrojone w talarki
pieczarki. Wszystko smażymy na złoto. Następnie na naleśniki nakładamy startą na grubych oczkach
mozzarellę, łyżkę
roszponki, łyżkę
cebuli z
pieczarkami i zwijamy w rulon. Postępujemy tak, aż do wyczerpania składników. Naleśniki możemy podsmażyć na patelni przed podaniem.
