ßßß Cookit - przepis na Ciasto francuskie ze szpinakiem

Ciasto francuskie ze szpinakiem

nazwa

Wykonanie

Wyjątkowo pyszna i prosta przekąska w sam raz dla niespodziewanych gości. Szpinak firmy Krokus jest mocno czosnkowy. W połączeniu z serkiem staje się nadzieniem idealnym. Pycha!
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1/2 słoiczka (220g) szpinaku z czosnkiem firmy Krokus
4 łyżki serka mascarpone
1 jajko
Przepis:
Szpinak odsączamy z zalewy i razem z serkiem dokładnie mieszamy. Ciasto francuskie rozwijamy i nakładamy nadzienie wzdłuż krótszego boku i zawijamy tak aby całość została przykryta ciastem. Odkrawamy i nakładamy dalszą część nadzienia i tak do wykorzystania wszystkich składników. Następnie rulony kroimy na mniejsze części. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy na papierze w piekarniku nagrzanym do 220C przez ok. 13 minut.
Źródło:http://emcia-pichci.blogspot.com/2012/11/ciasto-francuskie-ze-spinakiem.html