ßßß
W zestawie otrzymałam:Mleczko kokosoweSos bazyliowy z trawą cytrynowąSłodki sos chilliSos rybny (niestety uległ uszkodzeniu i nie zostanie wykorzystany)Dzisiaj postanowiłam wypróbować średnio-ostry sos tajskie czerwone curry .Wypróbowałam go z mięsem z indyka, odrobiną gotowej mieszanki chińskiej, no i oczywiście z ryżem :)
Potrzebujemy (na dwie osoby):1 woreczek ryżu250g mięsa z indyka0 , 5 słoiczka sosu tajskiego1 łyżeczka oliwyGarść warzywnej mieszanki chińskiejRyż gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. W międzyczasie kroimy mięso i podsmażamy na łyżce oliwy. Gdy się zarumieni dodajemy warzywa, a następnie sos. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze 5 minut, akurat ryż będzie już gotowy :) I tyle!Ocena sosu:No cóż, kolor z racji swojej intensywności troszkę mnie odstraszył, ale nic bardziej mylnego! Wyszło naprawdę dobrze. Polecam szczególnie tym, którzy lubią tajskie jedzonko na szybko i jednocześnie smacznie. Smak był faktycznie średnio - ostry, już się boję przetestować ostrzejszych ;) Krótko: Prostota zachwyca!
Zapraszam na mój profil na fb - już za chwilę pojawi się notka konkursowa!KLIK