Wykonanie
Hej!Jakiś czas temu otrzymałam paczkę do testowania od Blue Dragon . Prezentowała się mniej więcej tak:

W zestawie otrzymałam:
Mleczko kokosoweSos
bazyliowy z
trawą cytrynowąSłodki sos
chilliSos rybny (niestety uległ uszkodzeniu i nie zostanie wykorzystany)Dzisiaj postanowiłam wypróbować średnio-ostry sos tajskie czerwone
curry .Wypróbowałam go z
mięsem z indyka, odrobiną gotowej mieszanki chińskiej, no i oczywiście z
ryżem :)

Potrzebujemy (na dwie osoby):1 woreczek
ryżu250g
mięsa z indyka0 , 5 słoiczka sosu tajskiego1 łyżeczka
oliwyGarść
warzywnej mieszanki chińskiej
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. W międzyczasie kroimy
mięso i podsmażamy na łyżce
oliwy. Gdy się zarumieni dodajemy warzywa, a następnie sos. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze 5 minut, akurat
ryż będzie już gotowy :) I tyle!Ocena sosu:No cóż, kolor z racji swojej intensywności troszkę mnie odstraszył, ale nic bardziej mylnego! Wyszło naprawdę dobrze. Polecam szczególnie tym, którzy lubią tajskie jedzonko na szybko i jednocześnie smacznie. Smak był faktycznie średnio - ostry, już się boję przetestować ostrzejszych ;) Krótko: Prostota zachwyca!


Zapraszam na mój profil na fb - już za chwilę pojawi się notka konkursowa!KLIK