ßßß
Potrzebne produkty:Na bezę6 białek350 gram cukrułyżka octułyżka mąki ziemniaczanejNa masęŚmietana kremówka 200 ml3/4 opakowania mascarpone1 duży (podwójny) mars1 duża łyżka masy kajmakowejgarść orzechów włoskich2 garści płatków migdałów3 szt drobno pokrojonych daktyliD posypania torcików gorzkie kakaoNa początku należy przygotować bezy, potrzebujemy: 6 białek 350 gram cukru, łyżka octu, łyżeczka mąki ziemniaczanej.Białka dynamicznie ubijamy dodajemy cukier i ocet. Na sam koniec dodajemy mąkę, ale mąkę z białkami łączymy już delikatnie łyżką. Bezy nakładamy łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Muszą być one mniej więcej równe i ułożony w dosyć dużych odstępachPieczemy w temperaturze 180 przez ok 7 minut, następnie ok godziny w temperaturze 140 stopni.Masa: Śmietana kremówka 200 ml, ser mascarpone 3/4 opakowania 1 duży mars, łyżka masy kajmakowej, garść drobno pokrojonych orzechów włoskich, 2 garści płatków migdałów, 3 szt drobno pokrojonych daktyli. Marsa drobno kroimy mieszamy z mascarpone i kajmakiem. Dodajemy do tego orzechy włoskie, daktyle i migdały. Ubijamy kremówkę i łączymy ją razem z masą. Kremówkę dokładamy do masy bardzo delikatnie mieszając.Ostudzone bezy przekładamy masą. Wstawiamy do lodówki na parę godzin.Smacznego:)