ßßß Cookit - przepis na Ruccola z pomidorkami i camembertem zanurzona w sosie miodowo sezamowym.

Ruccola z pomidorkami i camembertem zanurzona w sosie miodowo sezamowym.

nazwa

Wykonanie

Potrzebne produkty:
ruccola 350 g
sezam 30 g
orzechy włoskie 30 g
camembert 125 g
sos francuski knorr
oliwa 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
pomidorki cherry 250 g
Na patelni rozgmerzemy oliwę dodajemy sezam lekko podsmażamy. Następnie dodajemy łyżkę sosu francuskiego (może być knorr) osmażamy na oliwie sezam na koniec dodajemy miód i czekamy aż się rozpuści i będzie klarowna konsystencja.
Następnie sałatę lekko rozdrabniamy mieszamy z tym sosem.
Dodajemy orzechy włoskie.
Na wierzch kładziemy pokrojony w kostkę camembert i pomidorki cherry.
Źródło:http://kokieteriasmaku.blogspot.com/2013/02/ruccola-z-pomidorkami-i-camembertem.html