ßßß
Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić na elastyczne ciasto (im dłużej wyrabiane ciasto tym lepiej). Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Następnie ciasto jeszcze raz krótko zagnieść i rozwałkować na długi prostokąt. Zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku, końce podwinąć pod spód. Ciasto przykryć ściereczką i zostawić na godzinę do napuszenia.Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Bułkę naciąć w kilku miejscach, posmarować olejem. Włożyć do piekarnika na rozgrzaną blachę posypaną mąką. Na spodzie piekarnika ustawić naczynie żaroodporne z wodą (aby wytworzyła się para i dzięki temu skórka bułki była chrupiąca). Piec do zarumienienia, około 30 min. (ja po 30 minutach odwróciłam bułkę i dopiekałam 5 minut jej spód).
SMACZNEGO :)