Wykonanie
Muszę przyznać, że nie jestem fanką marcepanu... Ba! Wręcz go nie lubię...Jednak te
ciasteczka mimo, że takie niepozorne coś w sobie mają... Coś co nie pozwala się od nich oderwać!W dodatku są bardzo, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, więc jeśli zabraknie Wam pomysłu na świąteczne
ciasteczka polecam, abyście wypróbowali właśnie te...Składniki:- 200 g marcepanu- 120 g
migdałów w płatkach (lub zmielonych)- 8 kopiastych łyżeczek
mąki kukurydzianej (plus
mąka do podsypywania)- 75 g
cukru pudru (plus
cukier do posypania gotowych
ciasteczek)- 1
jajko (wielkość M)

Wszystkie składniki oprócz
jajka włożyć do miski i wyrobić palcami jak na kruszonkę. Dodać
jajko i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto podzielić na 5 części i formować rulony o średnicy około 1 cm. Rulony pokroić na kawałki o długości 4-5cm, palcami zaostrzyć końce każdego kawałka i wygiąć w półksiężyć.Piec w 180 stopniach przez około 15 min (do zarumienienia). Po upieczeniu, jeszcze gorące posypać
cukrem pudrem.

SMACZNEGO :)