Przepis na tę zapiekankę dostałam od znajomej. Skład wzbogaciłam. o jajka i ser mozzarella, posmakowała wszystkim domownikom.Składniki:2 paczki tortellini z mięsem8 dużych pieczarek20 dkg szynki suchejWykonanie:Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, pieczarki pokroić w plasterki i poddusić szynkę pokroić w paski.Sos śmietanowy:250 ml wody250 ml śmietanki 30%1,5 kostki bulionu drobiowego2 jajka2 łyżki mąki15 dag sera mozzarella w wiórkachWykonanie:Jajka roztrzepać, kostki rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać śmietanę i zagęścić mąką. Wymieszać składniki z sosem śmietanowym, przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać tartą mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na 20-25 minut.Smacznego!