Wykonanie
Bardzo lubię
mięso drobiowe, bo jest delikatne i miękkie, a można z niego wyczarować naprawdę pyszne danie. Dziś filety nadziewane
porami i chociaż miałam pewne obawy czy wszystkim przypadną do gustu (bo przecież te
pory... ale jednak nie potrzebnie się obawiałam :). Danie było przepyszne i wszystkim bardzo smakowało.
Do przygotowani filetów użyłam:ok. 1 kg
filetów drobiowych1 spory
por1 łyżka
masła1-2 łyżki
sera żółtego1
jajosólpieprzFilety rozbić i przyprawić
solą oraz
pieprzem.
Pora pokroić w półkrążki i podsmażyć na
maśle, następnie dodać
starty ser oraz
jajo, doprawić
solą oraz
pieprzem a następnie wszystko razem podsmażyć.Na rozbite filety nałożyć porcję farszu, złożyć na połowę, a następnie panierować w
mące,
jajku oraz
bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym
oleju z obu stron na złoty kolor.Smacznego!