Wykonanie
Taak, Kochani...czasem coś wklecę dla milusińskich...
Dorwałam w łapy jedną z gazet dla
MŁODYCH (;p) Mam, no i oczywiście zaczęłam od przeglądu maszkietów. Uwagę zwróciłam na
kisiel malinowy, który podajemy oczywiście po 9-tym miesiącu;]Przepis jest prosty, szybko się go wykonuje. Wprawdzie dla mnie
kisiel jest troszkę za wodnisty i za mało słodki, choć wiadomo, że nie o
cukier chodzi w tym wszystkim;pPrzygotowanie: 15 minutKoszt: około 6 zł( za
maliny jedynie)Składniki:1/3 szklanki świeżych
malin2 szklanki
wodyłyżeczka
cukru1/2 łyżeczki
mąki ziemniaczanejMaliny myję w durszlaku.Umyte i odsączone
owoce wrzucam do 1/4 szklanki wrzątku, dodaję
cukier, mieszam, gotuję jakieś 5-7 minut. W przepisie jest napisane, by
owoce przecisnąć przez sitko, ja tego nie zrobiłam (lenistwo).
Mąkę ziemniaczaną łączę z pozostałą częścią
wody, następnie powolutku dodaję do "przecieru".Mieszam ciągle, doprowadzając
kisiel do wrzenia.Ostudzić, zajadać;)