Wykonanie
Witam WszystkichKażdy z nas jadł ją w życiu nie raz, z różnymi dodatkami i może nie zawsze za nią przepada, ale zwie się jajecznicą. Jajecznica jest jednym z dań, które uwielbiam jadać na śniadanie, obecna forma mojej jajecznicy to w
sumie wynik spotkania się z różnymi jajecznicami.Do jajecznicy potrzebne Nam będą:

Składniki dla 2 osób4
jajkapomidor3 plasterki
żółtego seramasło2 ząbki
czosnkucebulasólmieszanka suszonych przyprawNa początku siekamy drobno
czosnek i
cebulę, po czym smażymy na
maśle. Następnie dodajemy
ser, po jego roztopieniu się zdejmujemy patelnię z ognia, wbijamy
jajka i mieszamy. Następnie ponownie umieszczamy na ogniu, doprawiamy
solą i
mieszanką przypraw.

W momencie, gdy
jajko będzie już ścięte dodajemy pokrojone
pomidory, ponieważ zbyt wczesne dodanie
pomidorów utruniłoby ścięcie
jajka. Mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę.