Wykonanie
Przygody z
ciastem francuskim ciąg dalszy...Tak więc do dzieła! Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C i zabieramy się za przygotowanie rogalików.

Składniki:opakowanie
ciasta francuskiegomus jabłkowy (lub pokrojone na drobne kawałki
jabłka)
jajkoodrobina
cukru---------------------------------------------------------------------------------------------------------Ciasto należy lekko rozwałkować i pokroić w wąskie trójkąty.Następnie nakładamy odrobinę
musu jabłkowego (na tyle dużo, aby czuć jego smak, ale nie tyle, aby podczas pieczenia większość wyciekła z rogalika).Ciasto zawijamy od szerszej podstawy do "czubka".Rogaliki smarujemy
jajkiem i posypujemy odrobiną
cukru.Pieczemy ok. 20 minut (aż zrobią się lekko złociste) w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 °C.


Przepis zainspirowany
Cynamonową Cukierenką .