ßßß Cookit - przepis na Rogaliki z musem jabłkowym

Rogaliki z musem jabłkowym

nazwa

Wykonanie

Przygody z ciastem francuskim ciąg dalszy...
Tak więc do dzieła! Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C i zabieramy się za przygotowanie rogalików.
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
mus jabłkowy (lub pokrojone na drobne kawałki jabłka)
jajko
odrobina cukru
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ciasto należy lekko rozwałkować i pokroić w wąskie trójkąty.
Następnie nakładamy odrobinę musu jabłkowego (na tyle dużo, aby czuć jego smak, ale nie tyle, aby podczas pieczenia większość wyciekła z rogalika).
Ciasto zawijamy od szerszej podstawy do "czubka".
Rogaliki smarujemy jajkiem i posypujemy odrobiną cukru.
Pieczemy ok. 20 minut (aż zrobią się lekko złociste) w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 °C.
Przepis zainspirowany Cynamonową Cukierenką .
Źródło:http://simply-delicious-baking.blogspot.com/2013/03/rogaliki-z-musem-jabkowym.html