Wykonanie
Niedawno moja córcia przygotowała dla mnie wspaniałą niespodziankę - własnoręcznie zrobione
czekoladki z kremem
orzechowym . To wspaniały sposób na okazanie uczuć bliskiej osobie.

Składniki:200 g kuwertury czekoladowej białej200 g kuwertury czekoladowej
mlecznejmasło orzechowecukier puderDo miseczki wkładamy kuwertury połamane na kawałki. Ustawiamy miseczkę na rondelku wypełnionym do połowy
wodą. Podgrzewamy
wodę na małym ogniu i nie dopuszczamy do jej zagotowania. Mieszamy cały czas, aż
czekolada całkowicie się rozpuści. Silikonowe foremki wypełniamy roztopioną
czkoladą do 1/3 wysokości. Wkładamy odrobinę
masła orzechowego utartego z
cukrem pudrem (ilości
cukru pudru nie podaję, dodajemy według własnego smaku) i foremki wypełniamy pozostałą częścią
czekolady. Wypełnione foremki wkładamy do lodówki. Po ostygnięciu
czekolada stwardnieje i sama odejdzie od ścianek foremki.Smacznego!

