ßßß
Składniki:10 udek z kurczaka (pałek)10 dag pistacjisólpieprzprzyprawa z Pomysłu na soczystego kurczakaZ każdego udka ściągamy skórkę, starając się jej nie uszkodzić. Nie zdejmujemy jej jednak do końca, powinna trzymać się przy końcowej kości. Ucinamy tę końcówkę kości ze skórką na długość około 3 cm.Mięso mielimy przez maszynkę. Doprawiamy solą i pieprzem dodając pokruszone pistacje. Taką mięsną masą nadziewamy skórki i górnym płatem przykrywamy farsz. Przygotowaną potrawę posypujemy przyprawą z Pomysłu na soczystego kurczaka.Udka wkładamy do woreczka dołączonego do Pomysłu na soczystego kurczaka, podlewamy 1/3 szklanki wody, zamykamy woreczek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 minut. Pod koniec pieczenia rozcinamy woreczek, aby skórka ładnie się przyrumieniła.Smacznego!


