ßßß

8 - 9 plastrów karkówki wieprzowej (takich o grubości 1 cm)2 paczki zupy cebulowej po 30 gramów (użyłam z Knorr'a)1 paczuszka Fixu do potraw chińskich (również Knorr)2 duże cebuleczarny pieprz3 szklanki zimnej wodyMięso myjemy i dokładnie osuszamy. Nie rozbijamy, posypujemy czarnym pieprzem i podsmażamy na oleju na patelni, następnie przekładamy do głębokiego naczynia żaroodpornego typu gęsiarka.Z pozostałego na patelni tłuszczu zbieramy szumy.Cebule kroimy w półtalarki, przysmażamy na tym samym tłuszczu co wcześniej mięso. Cebulę wykładamy równomiernie na mięso.
Obie zupy i fix rozprowadzamy w około 750 ml wody i zalewamy nią mięso.Naczynie z karkówką wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 70 minut, bez przykrycia.Co jakiś czas przewracamy mięso na drugą stronę.Podajemy z ulubionym dodatkami.
