Wykonanie
Obiad bez pracy, pyszny, aromatyczny.
Mięso jest bardzo delikatne i soczyste, nie stoimy przy garnkach, nie musimy cały czas pilnować, że coś się przypali. Bardzo polecam na przykład na niedzielny obiad. Ten smakowity posiłek znalazłam na blogu Ani .


8 - 9 plastrów
karkówki wieprzowej (takich o grubości 1 cm)2 paczki zupy cebulowej po 30 gramów (użyłam z Knorr'a)1 paczuszka
Fixu do potraw chińskich (również Knorr)2 duże
cebuleczarny pieprz3 szklanki zimnej
wodyMięso myjemy i dokładnie osuszamy. Nie rozbijamy, posypujemy
czarnym pieprzem i podsmażamy na
oleju na patelni, następnie przekładamy do głębokiego naczynia żaroodpornego typu gęsiarka.Z pozostałego na patelni tłuszczu zbieramy szumy.
Cebule kroimy w półtalarki, przysmażamy na tym samym tłuszczu co wcześniej
mięso.
Cebulę wykładamy równomiernie na
mięso.

Obie zupy i fix rozprowadzamy w około 750 ml
wody i zalewamy nią
mięso.Naczynie z
karkówką wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 70 minut, bez przykrycia.Co jakiś czas przewracamy
mięso na drugą stronę.Podajemy z ulubionym dodatkami.

