ßßß Cookit - przepis na pierożki francuskie z nutellą i bananem

pierożki francuskie z nutellą i bananem

nazwa

Wykonanie

Szybki deser dla zapracowanych :)
1 opakowanie ciasta francuskiego
0 , 5 małego słoiczka nutelli
1 duży banan
1 rozkłócone jajo do posmarowania
Ciasto francuskie rozwijamy na lekko posypanym mąką blacie i wykrwawamy kółka o średnicy około 8 cm.
Na połowie każdego z nich wykładamy 1 płaską łyżeczkę kremu czekoladowego i plasterki banana.
Zalepiamy ciasto formując pierożka, złączenia dociskamy widelcem.
Z okrawków zagniatamy ciasto i wałkujemy je na grubość około 4 mm, czynność powtarzamy do wykończenia ciasta.
Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy jajem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy do uzyskania złotego koloru, około 20 minut.
Źródło:http://zcukrempudrem.blogspot.com/2014/09/pierozki-francuskie-z-nutella-i-bananem.html