Wykonanie
Banalnie prosty, błyskawiczny deser, posmakuje każdemu :)
inspiracja stąd
śmietana kremówka 36% około 250 ml1 usztywniacz do
śmietanki1 kopiasta łyżka
cukru pudru (spróbujcie czy ta ilość jest dla Was ok)1
czerwona galaretkaowoce na wierzch, kawałki
czekolady, ciemne
kakaoGalaretkę rozpuścić w 250 - 300 ml wrzątku, wymieszać dokładnie, wylać do naczynia z płaskim, szerokim dnem. Odstawić do zastygnięcia.Następnie foremką do
ciasteczek wykrawać serduszka.Ścianki pucharków, kieliszków, szklanek do deserów dokładnie umyć i osuszyć, delikatnie przykleić
galaretki.
Śmietankę ubić na sztywno z usztywniaczem, delikatnie powykładać ją do pucharków, zapełnić przestrzenie wokół serduszek.Udekorować dowolnie, schłodzić w lodówce.Miłego wieczoru :)