Leciuteńkie, pełne orzechówciasteczka są świetnym sposobem na zużycie pozostałych białek po jakimś cieście. 2 białka 200 gramów posiekanych drobno orzechów (ja miałam mieszankę orzechów arachidowych i nerkowców w miodzie) 250 gramów brązowego cukru (może tez być biały) 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Mąkę ziemniaczaną przesiewamy z cukrem i solą. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do nich cukier z mąką i solą, delikatnie, ale dokładnie mieszamy, następnie dosypujemy orzechy i mieszamy, by "rozeszły" się po całości masy. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy porcję ciasta z ilości 1 łyżeczki. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 160 stopni. Uwaga: ciasteczka odklejajmy z papieru dopiero wtedy, gdy ciasteczka lekko przestygną. Z podanej porcji wyszło mi 25 sztuk.