ßßß Cookit - przepis na z cukrem pudrem: kisiel brzoskwiniowy

z cukrem pudrem: kisiel brzoskwiniowy

nazwa

Wykonanie

pyszna przekąska zwłaszcza, że mamy sezon brzoskwiniowy w pełni, w zimie możemy posłużyć się brzoskwinkami z puszki :)
1 szklanka wody
6 brzoskwiń lub 1 puszka
2 łyżki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego (opcjonalnie)
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej + 1/3 szklanki zimnej wody
Brzoskwinie sparzamy, obieramy ze skórki, wypestkowujemy i mielimy na papkę.
1 szklankę wody zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym (opcjonalnie), dodajemy mus brzoskwiniowy, gotujemy przez parę minut, dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną dokładnie z 1/3 szklanki zimnej wody, zagotowujemy i gotowe.
Do kisielu możemy również powrzucać małe kawałki brzoskwiń i dowolnie przyozdobić np kleksem bitej śmietany lub czereśnią koktajlową.
Źródło:http://zcukrempudrem.blogspot.com/2013/09/kisiel-brzoskwiniowy.html