ßßß
maliny około 2 kg1 kg cukru0,5 l spirytusu0,5 litra wódki 40 %Maliny zasypujemy warstwowo cukrem w dużym słoju, nakrywamy gazą i odstawiamy na kilka dni w temperaturze pokojowej, parę razy dziennie potrząsamy słojem ( u mnie ten proces trwał około 4 dni).Po tym czasie zlać sok z malin (nie przecierać ani wyciskać), zagotować go, ostudzić, połączyć ze spirytusem, przelać do butelek.Pozostałe maliny połączyć z wódką, słoik zakręcić, odstawić w ciemne miejsce na około 6 tygodni.Kiedy upłynie 6 tygodni, sok z malin zlać, przetrzeć maliny, dodać sok ze spirytusem i wszystko kilkakrotnie przefiltrować przez gazę (wolno się filtruje).Następnie otrzymany płyn zlać do butelek, szczelnie zakręcić i odstawić na okres minimum 3 miesięcy, gotowe.