ßßß Cookit - przepis na Batoniki amarantusowe

Batoniki amarantusowe

nazwa

Wykonanie

Przepis podpatrzyłam u Patyski . I muszę przyznać że długo nie leżały, moje dzieci bardzo szybko się z nimi uporały :)
Składniki:
150 g ekspandowanego amarantusa
160 ml miodu z mniszka lekarskiego
2 łyżki oleju
30 g śliwki suszonej
30 g żurawiny suszonej
5 łyżki nasion (u mnie sezamu i słonecznik)
Nasiona uprażyć na suchej patelni, przestudzić. Suszone owoce pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać. Następnie na blaszkę o wymiarach 20x27 wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć masę i równomiernie rozprowadzić, dociskając masę dłonią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 C i piec 25- 30 minut. Po ostygnięciu pokroić na batoniki.
Źródło:http://delicioustitbits.blogspot.com/2015/04/batoniki-amarantusowe.html