Wykonanie
... a może komuś jeszcze jedną przekąskę Wielkanocną? Jajeczka faszerowane pastą
szynkową, serwowaną w wafelkach w kształcie
jaja i jeszcze z dekoracją z jaj przepiórczych, czyli
jajo z jajecznym nadzieniem i w tym
jaju jeszcze
jajo :) Po prostu
jaja sobie robimy :)Składniki:4-5 jaj kurzych,180 gram
szynki konserwowej,
szczypiorek,1 łyżka
majonezu,1 łyżka
jogurtu,4-5 jaj przepiórczych.Z jaj kurzych wyjmujemy
żółtka, które rozcieramy i łączymy z drobniutko pokrojona
szynką konserwową. Mieszamy łącząc z
majonezem,
jogurtem i
szczypiorkiem. Jeśli nie mamy takich
wafelków, to pastą można nadziać
białka, które nam zostały i wtedy przepiórcze tez nie będą potrzebne, ale czego się nie robi dla dekoracji :)