ßßß
SKŁADNIKI NA DUŻĄ BLACHĘ :3 paczki solonych krakersówlitr mleka2 budynie waniliowekostka margaryny 200głyżka oleju kokosowego - użyłam firmy FitWave2 paczki wiórek kokosowych (400g)3/4 szklanki cukru
Budynie gotujemy z dodatkiem cukru według przepisu na opakowaniu, po zagotowaniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia (polecam przykryć garnek przykrywką, zapobiegnie to zrobieniu się kożucha na powierzchni). Gdy budyń będzie już zimny, do dużej miski wrzucamy posiekaną na kawałki margarynę, olej kokosowy i stopniowo dodajemy budyń razem z wiórkami (zostawcie ich trochę do posypania wierzchu) - całość mieszamy mikserem. Jeśli masa będzie dla Was mało słodka, oczywiście możecie ją dosłodzić. Na blaszce układamy pierwszą warstwę krakersów, nakładamy ok. 1,5cm warstwę kremu, kolejna warstwa krakersów, kolejna kremu i tak w kółko, moja ilość krakersów i odpowiednia grubość warstw kremu starczyły na 4 krakersowe piętra. :) Jeśli dacie grubsze warstwy kremu, powinny Wam starczyć 2 paczki krakersów, ale wtedy piętra będą 3. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi i uwaga, teraz najsmutniejsza część - ciacho przykryte folią aluminiową wędruje na całą noc do lodówki. Wiem, jak ciężko żyć ze świadomością, że na wyciągnięcie ręki jest coś pysznego, czego jednak ruszyć nie można, ale warto czekać. W nocy krem stężeje, krakersy zmiękną i całość się 'przegryzie'. :)
Jeżeli zainteresował Cię któryś z produktów zapraszam do firmowych sklepów :http://olejkokosowy.pl/olej-kokosowyhttp://olejkokosowy.pl/cennik