Od dłuższego czasu nie piekłam żadnych babeczek. W końcu kilka dni temu upiekłam blaszkę tych pyszności: miękkie, aromatyczne, z pysznym kremem. Idealne na letnie popołudnie :)BABECZKI CYTRYNOWE Z KREMEMSkładniki na 16 babeczek:200g masła200g twarogu260g cukru4 jajkaskórka i sok z 1 cytryny2 łyżeczki proszku do pieczeniałyżeczka sodyDodatkowo:80g masła300g mascarponecukier puder - do smakusmaku (100-200g)skórka z cytrynysok z 1/2 cytrynyMasło utrzeć z twarogiem, cukrem, skórką, sokiem i jajkami. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz sodą, następnie dodać do masy maślanej i szybko wymieszać. Ciasto przełożyć do foremek i piec przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni (z termoobiegiem).Dokładnie wymieszać składniki na krem i wyłożyć na ostudzone babeczki.