Wykonanie

Znów jemy
rabarbar! Zrobiłam pyszną tartę (przepis tutaj), a pozostałe
białka oczywiście nie mogły się zmarnować ;) W jednej z kuchennych szuflad znalazłam prawie całą tabliczkę
czekolady - takiej okazji nie mogłam zmarnować ;) Tak powstały
czekoladowe bezy, a skoro
bezy to chyba nie muszę dodawać, że były bardzo słodkie i bardzo pyszne :)
BEZY CZEKOLADOWESkładniki (na ok. 50 małych bez):5
białek300-350g drobnego
cukru70g
gorzkiej czekolady (startej)szczypta
cynamonuBiałka lekko ubić, kiedy zaczną bieleć, stopniowo dodawać
cukier, wciąż miksując. Dorzucić startą czekoladę i
cynamon. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (po ok. pół łyżki masy na jedną
bezę, nakładać w odstępach) w temperaturze 150 stopni przez ok. 40 minut.
Bezy można też przełożyć, np.
kremem czekoladowym :)