Wykonanie

Jemy także oczami, ale wielokrotnie już się zdarzyło, że potrawy, które nie wyglądały zbyt zachęcająco, okazywały się przepyszne. Włoskie
ciastka, które Wam dzisiaj prezentuję, do nich należą - nazywają się "brzydkie, ale dobre". I rzeczywiście do piękności może nie należą, ale ich smak wynagradza wygląd - mocno
orzechowe, słodkie, a zależnie od czasu pieczenia - lekko ciągnące w środku lub bardzo chrupkie. W dodatku robi się je błyskawicznie - spróbujcie sami :)BRUTTI MA
BUONISkładniki (na ok. 25
ciastek):3
białka200g
cukru150g zmielonych
orzechów włoskich150g zmielonych
migdałówopcjonalnie: 60g
rodzynekOrzechy wymieszać z
cukrem i pokrojonymi
rodzynkami,
białka ze szczyptą
soli ubić na sztywną pianę. Obie części delikatnie połączyć i łyżką nakładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (w odstępach). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut.Tabelka kalorii dotyczy wersji z
rodzynkami :)