ßßß Cookit - przepis na To nie żadna filozofia, czyli smaczna przekąska z sera pleśniowego

To nie żadna filozofia, czyli smaczna przekąska z sera pleśniowego

nazwa

Wykonanie

Witajcie Kochani,
Witamy Was po przerwie, która była efektem permanentnego braku czasu. Natłok codziennych spraw, ale i nadzwyczajne wydarzenia zrobiły swoje. Otóż Ania tocząc bój o swój doktorat stoczyła walkę z pierwszym egzaminem - filozofią. (Teraz już wiecie skąd tytuł posta :) ). Katowała ją niemiłosiernie i miło nam poinformować, że walkę stoczyła zwycięsko. Egzamin zdany, kolejne w dalszej perspektywie, więc można wrócić do przyjemniejszych spraw, czyli do naszego bloga. :)
Mamy dziś dla Was propozycję błyskawicznej przekąski na bazie sera z niebieską pleśnią. Jest błyskawiczna, wymaga tylko 4 składników, noża, deski do krojenia i talerza do podania. Jest świetnym finger food’em, którym można się delektować nie tylko na przyjęciach, ale i a może przede wszystkim podczas wyjątkowych wieczorów we dwoje z lampką wina. :) Ewentualnie w obecnej sytuacji na świecie z kieliszkiem cydru z polskich jabłek. ;)
Niebieski ser pleśniowy z gruszką i rukolą serwowany na krakersach.
Potrzebne składniki:
- 1 opakowanie sera z błękitną pleśnią, np. typu blue lub inny
- 1 dobra, duża i słodka gruszka
- 12-16 ulubionych krakersów
- 1 garść umytej rukoli
Wykonanie:
Wykonanie to jak już pisaliśmy na początku, żadna filozofia. ;) Na talerzu układamy krakersy jeden obok drugiego. Na krakersach układamy po 2-3 listki rukoli, a na nich cienkie półplasterki gruszki. Na takiej smacznej bazie, układamy dość cienkie plasterki sera pleśniowego. Najlepiej smakuje w towarzystwie ukochanej osoby i kieliszka ulubionego wina. Polecamy. :)
Smacznego :)
Ania & Piotr
Źródło:http://okiemidlonmi.blogspot.com/2014/08/to-nie-zadna-filozofia-czyli-smaczna.html