Wykonanie
Witajcie Kochani,Witamy Was po przerwie, która była efektem permanentnego braku czasu. Natłok codziennych spraw, ale i nadzwyczajne wydarzenia zrobiły swoje. Otóż Ania tocząc bój o swój doktorat stoczyła walkę z pierwszym egzaminem - filozofią. (Teraz już wiecie skąd tytuł posta :) ). Katowała ją niemiłosiernie i miło nam poinformować, że walkę stoczyła zwycięsko. Egzamin zdany, kolejne w dalszej perspektywie, więc można wrócić do przyjemniejszych spraw, czyli do naszego bloga. :)Mamy dziś dla Was propozycję błyskawicznej przekąski na bazie
sera z niebieską pleśnią. Jest błyskawiczna, wymaga tylko 4 składników, noża, deski do krojenia i talerza do podania. Jest świetnym finger food’em, którym można się delektować nie tylko na przyjęciach, ale i a może przede wszystkim podczas wyjątkowych wieczorów we dwoje z lampką
wina. :) Ewentualnie w obecnej sytuacji na świecie z kieliszkiem cydru z
polskich jabłek. ;)
Niebieski ser pleśniowy z
gruszką i
rukolą serwowany na krakersach.Potrzebne składniki:- 1 opakowanie
sera z błękitną pleśnią, np. typu blue lub inny- 1 dobra, duża i słodka
gruszka- 12-16 ulubionych
krakersów- 1 garść umytej
rukoliWykonanie:Wykonanie to jak już pisaliśmy na początku, żadna filozofia. ;) Na talerzu układamy
krakersy jeden obok drugiego. Na krakersach układamy po 2-3 listki
rukoli, a na nich cienkie półplasterki
gruszki. Na takiej smacznej bazie, układamy dość cienkie plasterki
sera pleśniowego. Najlepiej smakuje w towarzystwie ukochanej osoby i kieliszka ulubionego
wina. Polecamy. :)Smacznego :)Ania & Piotr