ßßß
Potrzebujemy:2 l mięsnego lub warzywnego wywaru1,5 kg czerwonych pomidorówsuszoną bazylię2-3 ząbki czosnkusólpieprztabascokilka kromek chleba tostowegooliwęKrok po kroku:Podgrzewamy wywar mięsny (lub warzywny).Czosnek obieramy z łupinek, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do zupy.Pomidory sparzamy we wrzątku, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy do wywaru. Gotujemy kilka minut, aż pomidory będę bardzo miękkie.Zupę miksujemy przy użycia blendera.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, odrobiną bazylii oraz kilkoma kroplami tabasco.Z chleba tostowego odkrajamy skórki i kroimy w kostkę.Podgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią chleb tostowy i suszoną bazylię. Mieszamy, tak, aby bazylia obtoczyła wszystkie grzanki.Gotową zupę podajemy z przygotowanymi grzankami.Smacznego! :-)