Wykonanie
Naszła nas ostatnio ochota na jakiś fajny deser. Po przeszukaniu kuchni okazało się, że z
owoców mamy tylko kilka
brzoskwinie i
nektarynki. Postanowiłyśmy je wykorzystać i upiec w piekarniku, a następnie zaserwować z
lodami.Wyszło pysznie :)
Potrawa wolna od glutenuIlość porcji: 4Czas przygotowania: 10 minut + 20 minut pieczeniaSkładniki:3
brzoskwinie3
nektarynki3 łyżki
cukru waniliowegoKilka kropli
soku z cytrynyBrzoskwinie i
nektarynki kroimy w ćwiartki i wyciągamy pestkę. Układamy w naczyniu żaroodpornym i obsypujemy
cukrem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 20 minut. Po tym czasie wykładamy na talerz i podajemy koniecznie na ciepło, najlepiej z
lodami. Smacznego.*Jeśli chcemy podać deser dzieciom warto po upieczeniu obrać
owoce ze skórki :)