ßßß
Czas przygotowania: 20 minut (w tym czas gotowania jajka)Ilość porcji: 3
Składniki:4 jajka60g wędzonego łososia1,5 łyżki śmietanyniecała łyżeczka masłamajonez do przybraniaJajka gotujemy na twardo. W tym czasie możemy na drobno pokroić wędzonego łososia. W miseczce mieszamy śmietanę, masło oraz łososia. Doprawiamy odrobiną pieprzu. Nie solimy, gdyż łosoś jest wystarczająco słony. Powstałą masę dzielimy na pół do dwóch miseczek.Wersja 1: Ugotowane jajka przekrajamy na pół, koniecznie w skorupce. Wydrążamy środek i drobno kroimy. Dodajemy do przygotowanej masy i mieszamy. Nakładamy farsz do skorupek i dowolnie ustrajamy.Wersja 2: Ugotowane jajka obieramy i przekrajamy na pół. Wydrążamy samo żółtko. Kroimy w drobną kostkę i mieszamy z wcześniej przygotowaną masą. Farsz nakładamy do kieszonek i dekorujemy.Smacznego!

