Wykonanie
W związku z tym, że miałem wiadro
grzybów trzeba było coś z nimi zrobić. W zasadzie można było poprzestać na samym spodzie z kruchego ciasta i grzybach, ale po co :) Polentowa skorupka dała dodatkowy efekt.Składniki:- pół kostki
margaryny- szklanka
mąki-
grzyby-
cebula- 1,5 szklanki
wody- 3 łyżki
kaszy kukurydzianej

Wykonanie:Z
margaryny i
mąki ugniatamy ciasto, którym wykładamy tortownicę tak żeby oprócz dna zakryć też ścianki na jakieś 2-3 cm. Wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni.
Grzyby myjemy, kroimy i smażymy. Podobnie z
cebulą z tym, że zamiast ją myć to obieramy. Podsmażamy ją razem z
grzybami. Ja przed smażeniem ugotowałem
grzyby przez co straciły trochę smaku więc jak kto woli. Masę
grzybową kładziemy na podpieczone ciasto. Do
wody dodajemy
kaszkę i doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Gotujemy jakieś 3-5 min i wylewamy masę na górę naszej tarty. Wkładamy tortownicę z tartą do piekarnika, ustawiamy go na górne grzanie i wyjmujemy jak
zrobi się nam skorupka.