Wykonanie
Jeśli chodzi o
grzyby, to w tym roku mieliśmy do czynienia ze zjawiskiem nazywanym "wysyp". Stąd zupełnie darmowe bogactwo smaków (wartości odżywczych nieco mniej :) ). Przy okazji doszło do wielu pomyłek, które niejednokrotnie kończyły się bardzo źle. Dlatego przestrzegam. To co mamy w przepisie to rydze. Wyraziste w smaku
grzyby występujące w
polskich lasach. Nigdy, przenigdy, nie pomylić z rydzykami, które są silnie trujące.Składniki:-
grzyby jadalne ( ja użyłem rydzów, ale pełna dowolność )-
cebula-
śmietanaWykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać pokrojonych rydzów i jeszcze trochę smażyć. Zmniejszyć ogień i dodać
śmietany. Chwilę podgotować. Ja podałem z
kaszą gryczaną.