ßßß Cookit - przepis na Marmolada z renklod

Marmolada z renklod

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
renklody bez pestek 1 kilogramów
cukier 50 dekagramów
Wykonanie:
Renklody układamy na sicie, przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki,ważymy. do szerokiego rondla wkładamy dodajemy cukru i 30 min gotujemy na średnim ogniu. lekko chłodzimy, ciepła marmoladę wkładamy do czyściutkich słoiczków, wstawiamy do nagrzanego piekarnika, by się \"zapiekły\", szczelnie zakręcamy i przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu.
Autor: Skarlet_b
Zobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8224/Marmolada-z-renklod