ßßß Cookit - przepis na Konfitura z czereśni

Konfitura z czereśni

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
czereśnie 1 kilogramów
cukier 0,5 kilogramów
kwasek cytrynowy 1 łyżek deserowych
imbir - kawałek 1 sztuk
goździki 4 sztuk
Wykonanie:
Dojrzałe czereśnie oczyścić i usunąć pestki. Przełożyć do rondla, dodać odrobinę wody i doprowadzić do wrzenia. Wsypać kwasek oraz cukier i wymieszać. Dodać oczyszczony imbir i goździki. Gotować na małym ogniu 30 minut, mieszając. Przełożyć do wyparzonych słoików i natychmiast zakręcić. Obrócić do góry dnem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10826/Konfitura-z-czeresni