Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czereśnie 1 kilogramów
cukier 0,5 kilogramówkwasek
cytrynowy 1 łyżek deserowych
imbir - kawałek 1 sztuk
goździki 4 sztukWykonanie:Dojrzałe
czereśnie oczyścić i usunąć pestki. Przełożyć do rondla, dodać odrobinę
wody i doprowadzić do wrzenia. Wsypać kwasek oraz
cukier i wymieszać. Dodać oczyszczony
imbir i
goździki. Gotować na małym ogniu 30 minut, mieszając. Przełożyć do wyparzonych słoików i natychmiast zakręcić. Obrócić do góry dnem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: