Wykonanie

Już dawno porzuciłam nawyk kupowania sklepowych
chipsów. Zastąpiłam je zdrowymi, domowymi
chipsami, które nie tylko są tanie, ale i szybkie w przyrządzeniu. Dzisiaj przepis na buraczane
chipsy z
buraka :) Można je przyrządzać na dwa sposoby. W piekarniku lub na patelni.Składniki:1
burak1 łyżka
oliwyulubione
przyprawy (
bazylia,
papryczka chilli,
słodka papryka....)Przygotowanie:
Buraka obrałam,umyłam.Pokroiłam za pomocą obieraczki cienkie plastry.Można użyć noża.

Wrzuciłam wszystko do miski.Dodałam
oliwę,
przyprawy.Wszystko wymieszałam,tak aby każdy plaster był obtoczony w marynacie.Ułożyłam na papierze do pieczenie i włożyłam do nagrzanego piekarnika w 180 stopniach na 15 minut.Czas pieczenia zależy od piekarnika, dlatego warto co jakiś czas do nich zaglądać. Jeśli chcesz zrobić
chipsy na patelni wystarczy zrobić dokładnie to samo. Nagrzać patelnie i wsypać po małych porcjach plastry.