Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
czereśnie 300 gramów
nektar z
porzeczek 0,5 szklanek
cukier 3 łyżek stołowych
skóra z cytryny według uznaniaWykonanie:
Czereśnie umyć, obrać ze szypułek, ewentualnie usunąć pestki. Zagotować 2 szklanki
wody z
cukrem i
skórką cytrynową. Do wrzątku włożyć
owoce, chwilę gotować na małym ogniu, po czym gdy zmiękną , przelać do salaterki lub kompotierek, dodać przecier lub
nektar porzeczkowy, ostudzić. Oziębić w lodówce Kompot ten można podawać nie tylko na deser ale również jako dodatek do
mięsa.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Napoje weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: