ßßß Cookit - przepis na Kompot z czereśni

Kompot z czereśni

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
czereśnie 300 gramów
nektar z porzeczek 0,5 szklanek
cukier 3 łyżek stołowych
skóra z cytryny według uznania
Wykonanie:
Czereśnie umyć, obrać ze szypułek, ewentualnie usunąć pestki. Zagotować 2 szklanki wody z cukrem i skórką cytrynową. Do wrzątku włożyć owoce, chwilę gotować na małym ogniu, po czym gdy zmiękną , przelać do salaterki lub kompotierek, dodać przecier lub nektar porzeczkowy, ostudzić. Oziębić w lodówce Kompot ten można podawać nie tylko na deser ale również jako dodatek do mięsa.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Napoje weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6576/Kompot-z-czeresni