Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)ŚLEDZIE(1)TARTY(1)TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzyKonkursyAkcjeZAPIEKANKA Z GRZYBAMISkładniki:- 500g maślaków- 2 białe cebule- 100g żółtego sera- 100g kiełbasy żywieckiej- pieprzu czarnego mielonego- przyprawy "Kucharek"- 1/2 łyżeczki lubczyku otwartego- 1 łyżeczka cukru- 4 mini bagietki- 1 łyżeczka masła- ketchupSposób przygotowania:Grzyby czyścimy i kroimy na plastry. Pokrojone grzyby podsmażamy maśle. Cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczkę - dodajemy do grzybów i posypujemy cukrem. Dodajemy pozostałe przyprawy i smażymy do miękkości. Bagietki kroimy na ćwiartki. Na każdą ćwiartkę nakładamy grzyby z cebulą. Następnie na grzybach umieszczamy dwa plastry żółtego sera i po jednym plastrze kiełbasy żywieckiej. Górę polewamy ketchupem. Nasze zapiekanki umieszczamy na ok. 4 minuty w urządzeniu halogenowym i gotowe. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .