Wykonanie
Weekend na uczelni a do tego odwiedziny teściowej! W związku z
brakiem czasu przygotowałam wczoraj łatwy i naprawdę ekspresowy deserek z mrożonymi
wiśniami, który dziś podam swojemu gościowi .SKŁADNIKI na 6 deserowych pucharkówok 300 g mrożonych
wiśni bez pestekduże opakowanie
herbatników (ok 250g)2 małe
śmietanki 36% (razem ok 400g)2 płaskie łyżki
cukruodrobina
czekolady do dekoracjiPrzygotowanie deseru nie powinno zająć nam więcej niż 20min...no chyba że będziemy ociągać się z ubijaniem
śmietany :)Zatem zacznijmy od...ubicia na sztywno
śmietany z
cukrem a w następnej kolejności pokruszmy
herbatniki (moja metoda: wkładam
herbatniki do foliowej
torebki, całość owijam ściereczką i...biorę w dłoń tłuczek do kotletów...hehehe co z nim dalej robię chyba nie muszę tłumaczyć).Składniki układam w pucharkach w tej kolejności:2/3
herbatników2/3
śmietanywiśnie mrożone1/3
herbatników1/3
śmietanycałość można posypać
tarta czekoladąDeser powinien odczekać jakiś czas aby
wiśnie rozmarzły a
herbatniki nasiąkły delikatnie wilgocią ze
śmietanki.Smakowało Wam...nie smakowało?? Wypowiedzi można zamieszczać w komentarzach :)