Wykonanie
Pyszna, chłodząca i orzeźwiająca
sałatka z
fasolką szparagową. Odkąd ją zrobiłam w kółko za mną chodzi, więc niedługo będzie ponownie dokładnie w tej samej wersji. Dobrze schłodzona jest idealna na upały, można zjeść ją bez niczego na lekka kolację lub podać do obiadu, polecam :)Składniki:pół główki
sałąty lodowej20 dag
żółtej fasolki szparagowej1 nieduża
kalarepa200 g
jogurtu greckiego2 łyżki posiekanego grubego
szczypioruPrzygotowanie:
Fasolkę oczyścić i pokroić w kawałki 3-4cm, wrzucić na wrzątek i ugotować by była chrupiąca - u mnie gotowała się około 10 minut w lekko osolonej wodzie. Ostudzić.
Sałatę drobno posiekać a
kalarepę obrać i zetrzeć na dużych oczkach.Wymieszać składniki sałatki z
jogurtem i
szczypiorkiem.Smacznego!