Wykonanie
Tą
słodycz planowałam zrobić już od dawna. Pierwszy raz byl troszczkę nie udany bo
cake popsy spłynęły mi z patyczków ale
potem obmyśliłam co i jak powinnam naprawić , zmienić więc efekt wyszedł zdumiewająco przepyszny !

Rady/tipy:
Cake popsy wkładamy do zamrażalnika na 15 minut roztapiamy 2-3 kostki
czekolady ,maczamy w niej końcówki patyczków wbijamy do
polowy w kuleczki w znów mrozimy ok 15 minut. Inaczej popsy spłyną z patyczków. Po oblaniu
czekolada wbijamy w styropian (
cake pops)Lub nabijamy na patyczki , mrozimy i po oblaniu
czekolada kładziemy na talerzyk.albo maczamy cale w
czekoladzie bez patyczka (bajaderki)Wszystkie popsy kładziemy na folie spożywczą inaczej przykleja się i nie odejdą w całości.Skladniki:
Biszkopt upieczony 2-3 dni wcześniej dla leniwych gotowe blaty
biszkoptowe2
serki mascarpone ( 500 g )
syropy Victoria's 2-3 łyżeczki (ja użyłam
toffi i
biała czekolada)Tabliczka
czekolady deserowejtabliczka
białej czekoladykolorowe posypkipatyczki do lizaków lub przepołowione patyczki do szaszłykówWykonanie:
Biszkopt rozdrabniamy tak aby powstały okruszki im drobniej tym lepiej.Mieszam
biszkopt z
mascarpone.rozdzielam masę na pół i dodaje po 2-3 łyżeczki
likieru.Formuje kulki i wkładam na 15 minut do zamrażalnika.
Czekoladę rozdrabniam i topie w kąpieli
wodnej.Wybieramy 1 z 3 możliwości zrobienia kuleczek.Po oblaniu kuleczki
czekoladą delikatnie stukam w nadgarstek dłonią aby nadmiar
czekolady spłyną dopiero wtedy obtaczam w posypce inaczej spłynie razem z
czekoladą po patyczku lub na talerzyk.Wkładam do lodówki.I gotowe! Proste , szybkie a rozpływa się w ustach jak najlepsza pralinka! Polecam wszystkim bez względu na wiek :D

Omlet na chmurce