ßßß Cookit - przepis na Tort perkusisty (werbel)

Tort perkusisty (werbel)

nazwa

Wykonanie

masa maślana o smaku kawowym
biszkopt
masa cukrowa
Składniki na poncz do nasączenia ciasta + konfitura śliwkowa do przełożenia :
pół szklanki herbaty
4 łyżki wódki
2 łyżki soku z cytryny
Biszkopt rozkrajamy na 3 części i nasączamy ponczem. Pierwszą warstwę przekładamy masą kawową
drugą konfiturą. Całe ciasto smarujemy masą maślaną bez kawy. Po czym odkrajamy masę cukrową po kawałku , nadajemy odpowiedni kolor i przystępujemy do dekoracji :) Napis robimy za pomocą rozpuszczonego w odrobinie wody czarnego barwnika. Tort szczelnie zakrywamy ,aby nie wysechł.
biszkopt
masa cukrowa
masa maślana
dekoracja
Źródło:http://itaekspresowo.blogspot.com/2013/03/tort-perkusisty-werbel.html